Iroda

4024 Debrecen
Batthyány utca 10.

Nyitvatartás

H-Sze-P:  13:00 – 16:00
K-Cs:    13:00 – 16:00

Civis Autósiskola Debrecen

Állami támogatás

Kresz tanfolyam állami támogatással

25 000Ft Állami Támogatás a sikeres B kategóriás KRESZ vizsga után a 20 év alattiaknak valamint a GYES/GYED-en lévő kismamáknak!

A támogatás csak a „B” kategóriás jogosítványhoz szükséges tanfolyam és vizsga díjára vonatkozik, más kategóriához szükséges tanfolyamokra, illetve vizsgákra nem. A támogatás mind tantermi, mind online elvégzett tanfolyamok esetében igényelhető. Valamint lehet intenzív, illetve akár 1 hónapos is.

Mekkora összeget igényelhetsz vissza?
A támogatás maximális összege 25 000Ft.

  Kik jogosultak a támogatásra:

  A támogatást az a személy veheti igénybe, aki

  • a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges sikeres közlekedési alapismeretek vizsgát 2018. július 1-jét követően tette le, és
  • a vizsga napján a 20. életévét még nem töltötte be.
  • a 20. életévét már betöltötte, de csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozást segítő ellátásban részesült, valamint korábban a támogatást még nem vette igénybe és a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges sikeres közlekedési alapismeretek vizsga letételére 2020. július 1-je után került sor.

  Hogyan kell igényelni?

  A kérelmet innen töltheted le, és a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának kell beküldeni (Postacím: Budapest, 1820). Ha még nem múltál el 18 évesek, a szülőtök, gyámotok is beadhatja a kérelmet.

  Az igényt online is beadhatod. Ehhez ügyfélkapu-regisztrációra, vagy Telefonos Azonosítás szolgáltatásra vonatkozó regisztrációval, vagy eSzemélyi okmánnyal szükséges rendelkezned.

  Az elektronikus űrlap  itt érhető el.

  A kérelemhez csatolni kell egy igazolást a sikeres vizsgáról melyet iskolánk állít ki számodra. Az igazolásból megállapítható kell, hogy legyen a vizsgázó neve, az, hogy “B” kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti tanfolyamról és vizsgáról van szó, valamint a díjak megfizetésének ténye.

  Emellett csatolnod kell a befizetést igazoló bizonylatot, amelyen szerepelnie kell a nevednek, amennyiben te vagy a vizsgázó, és a vizsgadíjként befizetett összegnek. Ha más személy fizeti be a tanfolyam/vizsga díját, a számlán fel kell tüntetni a vizsgázó nevét.

  Mikor és hogyan kapod majd meg a támogatás összegét?

  Az ügyintézési határidő 30 nap, a támogatást pedig a kérelmezők egy összegben, átutalással kapják majd meg.

  Jelentkezz még ma!

  Velünk biztosan jó úton jársz!